Працюємо заради перемоги!

(0)
  назад

Як обрати металопластикові вікна?

Металопластикові (ПВХ) вікна давно вже витісняють з ринку дерев'яні, оскільки вони виграють за ціною та якістю.

 

Металопластикові вікна мають низку переваг:

• енергозбереження;

• шумоізоляцію;

• теплоізоляцію;

• простоту догляду.

 

Однак, купити якісні металопластикові вікна не так легко: люди часто не розуміють, якими критеріями потрібно керуватися при ухваленні рішення. Якщо лише ціновою політикою, то можна втратити в естетиці чи комфорті, а якщо тільки естетикою, то навпаки можна отримати гарний, але нефункціональний виріб. Іноді, ціни на металопластикові вікна відрізняються практично вдвічі-втричі. То як вирішити які металопластикові вікна краще?

 

Відповідь криється на поверхні: краще ті вікна, які підходять вам за всіма параметрами та влаштовують своєю ціновою політикою. Можна замовити металопластикові вікна під ключ та втілити необхідні побажання. Існує ряд факторів, які необхідно враховувати при виборі навіть найдешевших металопластикових вікон.

Основні фактори, які необхідно враховувати при виборі металопластикових вікон:

Технічні фактори – відображають прагматичну сторону вибору вікон:

розміри - при виготовленні металопластикових вікон на замовлення, необхідно провести виміри віконних прорізів, цей процес проведе компанія-виробник;

вид ПВХ-профілю – кількість камер усередині профілю, наявність армування;склопакет - складається з однієї або декількох камер, обирається виходячи з потреб клієнта теплоізоляції;

тип відкривання стулок — у якій площині та яким чином відкриватимуться одна або обидві стулки вікна.

Естетичні фактори — відповідають за те, чи впишуться ваші вікна в загальну дизайнерську концепцію будинку чи квартири, як всередині так і зовні, чи добре виконуватимуть додаткові функції:

оформлення ПВХ-профілю – всі ми звикли до звичайних білих профілів, проте металопластикові вікна можуть бути виконані у різних кольорах і навіть під дерево;

фурнітуру - від кількості та якості фурнітури залежить стійкість вікон до злому;

необхідні комплектуючі – сюди можуть входити москітні сітки, жалюзі, додаткові ручки.

Як зробити правильні заміри вікон?

Правильні заміри вікон найпростіше виконати за допомогою спеціально навчених людей: майстра або спеціаліста компанії з виробництва або встановлення металопластикових вікон. Компанія Паритет консультує та заміряє вікна для майбутніх клієнтів безкоштовно.

Якщо ви хочете виконати приблизні виміри для розрахунку вартості вікон, вам знадобиться рулетка і трохи вільного часу. Ширину та довжину вікна вимірюють у трьох різних точках: у крайній лівій точці, крайній правій точці та посередині. Враховують найменше значення з трьох, якщо виміри в трьох точках відрізняються. Також важливо пам'ятати про монтажний зазор, який становить 2-5 см. Пам'ятайте, що рама вікна завжди повинна бути меншою, ніж отвір.

Різновиди ПВХ-профілів

ПВХ-профілі поділяються на види за кількістю порожніх частин усередині - камер. Виділяють три основні класи металопластикових вікон: економ, стандарт та преміум. Вибір класу залежить від вимог до теплоізоляції, шумоізоляції та безпеки, фінансових можливостей замовника.

Вся надійність конструкції залежить від кількості внутрішніх камер та внутрішнього армування. Так, велике металопластикове вікно не вийде зробити з економ профілю, оскільки воно не прослужить і мінімальний гарантований термін через велику вагу склопакета і крихкості такої конструкції.




Кольори металопластикових вікон та профілів

Кольори та оформлення ПВХ-профілів металопластикових вікон можуть змінюватись і обмежуватися тільки фантазією замовника. Однак, не варто думати, що колір вікна залежить тільки від однієї рами. Різноманітні кольорові оформлення можуть мати фурнітура, підвіконня та відливи, скло.

При цьому може змінюватись фактурність, глянець і матовість. Також вікна можуть бути не просто кольоровими, а мати різне колірне оформлення одного вікна, наприклад, може бути різних кольорів внутрішня та зовнішня сторона вікна або рама та стулка.

Типи склопакетів

Типи склопакетів також розрізняють за кількістю камер усередині. Так, варто вибирати однокамерні металопластикові вікна для балкона, прибудови та інших неопалюваних приміщень.

Двокамерні металопластикові вікна варто вибирати для лоджії, кухні, ванни та кімнат, які потребують хоча б мінімальної теплоізоляції. Житлові кімнати: спальні, дитячі, вітальні та інші потребують трикамерних та більше склопакетів.

Також склопакети відрізняються за видом скла, наприклад, загартоване скло або протиударне. Перший тип міцніший і при розбиванні безпечніший, ніж звичайне скло, а другий — стійкий навіть до найсильніших ударів. Додатково існують заходи додаткової теплоізоляції, наприклад, камери заповнені безпечним інертним газом аргоном.




Види відкривання стулок

• штульпове (розстібне) - обидві стулки розчиняються повністю, як правило всередину приміщення;

• фрамужне - вікно, яке повністю або частково відкривається відкиданням всередину або назовні і фіксується в такому положенні спеціальним механізмом;

• розсувне - стулки розсуваються в горизонтальній площині;

• поворотно-відкидне - найпоширеніший тип відкривання вікна, який дозволяє відкривати стулку повністю, так і відкидати її всередину, при такому типі можливе мікропровітрювання;

• глухе - вікно без відкривання, яке, як правило, виконує роль однієї зі стулок великого вікна, вітрини або додаткового джерела світла, в приміщеннях із достатнім провітрюванням від інших вікон.

Види фурнітури металопластикових вікон

Фурнітура - найважливіша частина вікна після ПВХ-профілю та склопакета, оскільки саме вона відповідає за більшість основних та додаткових якостей вікна: безпека та протизламність, дитяча безпека, плавність ходу та зручність відкривання конструкції.

У сучасних рішеннях для металопластикових вікон фурнітура служить роками, причому не втрачає плавності ходу і не заїдає. Для додаткової безпеки дітей можна встановити дитячі замки і фурнітуру, яка змінює черговість відкривання стулки при повороті ручки. Також сучасна фурнітура може забезпечити комфортний та безпечний режим провітрювання вікна, коли стулка відсувається на 6 мм паралельно від усієї поверхні. Навіть з близької відстані не буде помітно, що вікно прочинене, але при цьому дарує необхідний навіть найменший ступінь провітрювання.

Прихована поворотно-відкидна система робить петлі невидимими та забезпечує дуже щільне прилягання стулки по всьому периметру. Відсутність видимих ​​петель дарує різноманітність у виборі дизайнерських та архітектурних рішень, а щільне прилягання по 

всьому периметру запобігає продуванню в районі петель.

Комплектація

У поняття комплектації входять усі додаткові аксесуари та пристрої, які можуть знадобитися в процесі встановлення та майбутнього використання металопластикових вікон. Компанії переважно пропонують придбати антимоскітні сітки, різноманітні підвіконня та відливи, а також жалюзі та ролети.

Ви щойно додали до кошику:
Замовлення підтверджую